Historie

Wat ooit als een kleine metaalhandel in het opkopen en verwerken van schroot is begonnen is nu een uiterst modern en professioneel bedrijf in metaalrecycling en -handel. In ca. 1937 is de oprichter begonnen met het ophalen van lompen (oude kleding) en metalen. Na enkele omzwervingen is de huidige locatie te Haelen op de Napoleonsweg 16 sinds 1962 in gebruik. Op 1 maart 1980 is Jos Menten Metaalhandel ontstaan.

Jos en Desiree Menten schrijven zich dan in bij de Kamer van Koophandel. Als jonge ondernemers in een moeilijke periode. In 1988 wordt gestart met de bodemsanering op de locatie te Haelen. Na 6 jaar hard werken vindt eindelijk de beloning plaats middels het verharden van het volledige terrein.

Gedurende deze jaren verhuist het kantoor van de thuissituatie naar het bedrijf.

Tussen 1996 en 1998 worden er 2 nieuwe loodsen geplaatst en in 1997 komt de eerste knipschaar erbij. Tevens werd in deze periode het ISO certificaat behaald. In die tijd een zeldzame prestatie in de metaalbranche. Vanaf 1999 is de 4e generatie begonnen binnen het bedrijf. Eerst heeft Jos jr. het team versterkt, 2 jaar later kwam hier dochter Kim ook bij.

Sedert 2000 is er gestart met het zoeken naar een locatie aan het water. Rond 2005 doet zich een kans voor op een locatie aan het water te Roermond.

Na de aankoop in 2006 van de huidige locatie aan de Mijnheerkensweg 5 te Roermond aan het water werd er gestart met een nieuwe inrichting van de locatie. Hierbij werd ook rekening gehouden met de reeds aangekochte nieuwe knipschaar van 1.000 ton.

Vanaf 2008 heeft Jos Menten, ondanks de wereldwijde recessie in de eerste jaren, een enorme groei meegemaakt. Inmiddels zijn ruim 30 medewerkers dagelijks bezig met de werkzaamheden binnen het bedrijf.

Ook qua investeringen is Jos Menten niet stil blijven zitten. In 2011 werd de eerste elektrische kraan aangekocht, 3 hybridekranen worden in de loop der jaren aangeschaft en het hele wagenpark is inmiddels uitgevoerd met Euro-6 motoren.

Niet alleen in de omgeving staat Jos Menten B.V. goed bekend, ook in de rest van Europa en ver daarbuiten. Het bedrijf is door de jarenlange ervaring, blijvende innovatie en verbeteringen op het gebied van metaalverwerking en- recycling dé specialist in de sector.

Laat ons je helpen

Benieuwd naar ons assortiment of heeft u nog vragen? Laat ons weten waarmee we u kunnen helpen.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.